Hvordan indgår sociale online netværk i hverdagslivet?
Jeg har igen valgt at tage udgangspunkt i vores bosted. For de unge mellem 18 og 35 år er de sociale netmedier, en naturlig del af hverdagen. Facebook, skype og onlinespil bliver dagligt brugt - de er ikke bange for at bruge nettet. Dette gælder både på pc og mobiltelefonen.
Vi som personale, oplever nogen gange at de søger venskab via facebook på vores private kontoer. Her har vi en klar politik om at vi ikke godkender venskaber med vores borgere. Derimod er vi igang med at oprette vores bosted som en gruppe på facebook. Denne kan alle, der er tilknyttet bostedet, være en del af. Vi er på skype med nogle borgere, og på sigt skal målgruppen her udvides.
Generelt arbejdes der på at støtte borgerne, i at bruge computeren i et større omfang. Samfundet kræver efterhånden, at alle skal kunne bruge en pc og nettet. Skal man i banken, søge noget ved kommunen, se sine opgørelser m.m. skal man have kompetencer til at bruge nettet.
I takt med at den digitale verden kan mere, kræver det mere af både borgere og ansatte. Samtidligt skal det også ses som en verden, der kan gøre mange ting nemmere.
Som pædagog skal man være åben for denne verden - der sker hele tiden noget nyt og spændende.