tirsdag den 26. februar 2013

Aktivitet 2: Iagttagelse af hvordan mobiltelefonen indgår i hverdagen

Iagttagelse af hvordan mobiltelefonen indgår i hverdagen.

Jeg har valgt at obsevere brugen af mobiltelefoner på det bosted hvor jeg arbejder. Aldermæssigt er de fordelt fra 18 og til først i 40erne. Alle bruger af mobiltelefon.

Ingen tvivel om at den attenårige bruger sin telefon mere end de andre - ikke kun som telefon men er også større forbruger af internettet via telefonen. Den er med til træning men tager ikke fokus - det kan den sommetider godt gøre i sociale sammenhænge - der bruges den lidt til at gemme sig i.

Der er ikke den store forskel på om telefonen tages når den ringer eller om der bliver svaret på en sms. Vil sige at der er pli i forhold til at forlade rummet når der tales i telefon.

Vi er et hus hvor vi opfordre til at bruge mobil som redskab både i forhold til kalender og søgning af forskellige ting og sager. Vi lever i en tid hvor flere og flere ting forgår via telefon og nettet, derfor er det også vigtigt at give rum og mulighed for at disse ting er en naturlig del af hverdagen og gode redskaber.


2 kommentarer:

  1. Hej Jane,
    Spændende at høre, at I på bostedet arbejder meget bevidst med at skabe en god telefonkultur, samtidig med at I bevidst inddrager mobilen i arbejdet med at skabe struktur vha. de redskaber der er indbygget i mobilen.
    /Jørgen

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi arbejder meget med de redskaber som telefonen har - over tid er det meningen at facebook og skype skal være en del af vores tilbud. Noget hjemmevejledning kan forgå via skype og facebook kan bruges til feks. info og beskeder.
      det er en spændene tid at vi går i møde - nyder at være en del af den udvikling.

      Jane

      Slet