torsdag den 28. februar 2013

Tekst 2


Tekst 2.


Resume af ” Klædt på til nettet – gode råd fra medierådet for børn og unge”

Teksten beroliger forældrene omkring at det er naturligt at børn og unge bruger meget tid på computerspil og andre sociale medier. Den indeholder også gode råd til, hvordan forældrene skal være opmærksomme på overdreven brug og hvordan der evt. kan sættes nogle grænser op, hvis dette finder sted.. Teksten indeholder forskellige gode råd til, hvordan man som forældre kan snakke og vise interesse for de ting børn og unge bruger nettet til. Samtidig understeges vigtigheden af at snakke, med sine børn om deres adfærd de offentlige og faglige rum på nettet.

Fokuspunkter:

Er der for stor usikkerhed blandt forældre til børn og unge omkring brugen af nettet ?
Er der fokus nok på hvordan man begår sig på nettet og passer på sig selv?
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Hej Jane

    Jeg kunne godt tænke mig at dykke lidt ned i dit første fokusområde: "Er der for stor usikkerhed blandt forældre til børn og unge omkring brugen af nettet?"

    For nogle få år siden ville jeg have svaret, at mange forældre vidste for lidt om de medier, som indgår8gik i børn og unges hverdag, og dermed var usikre. Årsagen var til dels, at de ikke selv var storbrugere af sociale netværkssider og eksemplevis spil på nettet. Jeg er ikke sikker på at situationen er den samme i dag, hvor især mobiltelefonen med internetforbindelse er blevet så udbredt, som den er. - Desuden hører man nu ofte udsendelser i radio/tv om emnet, forældre der dsikuterer temaet osv.......Men hvad mener I ? Er der nyere undersøgelser, som kan vise os, hvordan det ser ud i dag?

    Mange hilsner, helen

    SvarSlet
  2. Hej Helen.

    Et langt stykke af vejen vil jeg give dig ret i at forælder i dag ved langt mere om brugen af nettet end fek.s da mine unger i sin tid begyndte. Uha - det er jo længe siden. Men tror stadigvæk der er en usikkerhed omkring - hvem de er i kontakt med og hvordan deres børn bliver behandlet på nettet og omvendt. Mobning kan fylde meget på socialenetsider.

    Jane

    SvarSlet