fredag den 17. februar 2012

Refleksioner i forhold til "At skabe antropologisk viden om børn" af Eva Gulløv og Susanne Højlund.

Antropologi betyder videnskaben om mennesket - viden om mennesket kan være præget af kultur, religion, køn, alder osv.

Etnografi betyder udforskning af kultur.

I "At skabe antropologisk viden om børn" bliver jeg gjort opmærksom på at  observation ikke " bare er en obersevation. At det også handler meget om det menneske der laver observationen. Hvilken måde man bruger, fra hvilken kultur man kommer, hvilken tro man har.

Feltarbejde består af mange forskellige metoder eks interviews, video, være deltagene i hverdagen, at undre sig.

Man skal være bevist om de mange forskellige ting der spiller ind når man laver en observation.



3 kommentarer:

  1. Hej Jane

    Du er rigtig ved at blive en "blogger":-)

    Har du tænkt over hvilke punkter i teksten, der kunne være relevante at fokusere på - og som kunne danne grundlag for en diskussion med dine medstuderende?

    Venligst, Helen

    SvarSlet
  2. Hej Helen.

    Jeg ved såmen ikke om det vil være relevant for en disution - men det fanger mig at der på side 30 står at " obsevere og lytte til børn giver os hverken total eller objektiv viden om børns perspektiver" At de er medier i vores obsevertioner. Altså det vi ser og oplever er nødvendigvis ikke sådan børnen opfatter tingene.

    SvarSlet
  3. Hej Jane,

    Den del af teksten der dels omhandlede, at dem der observeres, ikke altid vil kunne genkende sig selv i de observationer der gøres (og efterfølgende analyseres og systematiseres) da mange ting "bare gøres" uden nærmere overvejelser - den synes jeg var drønspændende. Og den leder jo delvis over til det andet der anføres, nemlig at dem der er målet for observationerne, at de ikke nødvendigvis (for ikke at sige aldrig) er eksperter på deres eget område.
    Så du var ikke den eneste der fik en "aha-oplevelse" ud af teksten.

    /Jørgen

    SvarSlet