onsdag den 8. februar 2012

Reflektioner over Beth Junkers "Gakkede gangarter, vilde viter, rallede råb!"

Beth Junker tager udgangspunk i loven om Pædagogiske læreplaner i dagstilbud som siger at " Det enkle dagstilbud skal udarbejde en pædagogisk læreplan .... der giver rum for leg, læring og udvikling" og i hvordan man fortolker de forskellige begreber.

Med udgangspunk i børnekultur stilles der yderlig spørgsmål til hvordan vi fortolker dette begreb. Hvad vi voskne stiller af forventninger og hvad børnene selv forventer.
Børnekulturbegrebet består af de 3 Kèr. Kultur for, med og af børn. Kultur for og med børn er de voksne indblandet enten ved at vi feks. har skevet en bog, lavet en film eller vi tager dem med ud og oplevet noget kultur. feks. biograf, fodbold. Ting og oplevelser de voskne har rettet til så børn kan være deltagene.

Kultur af børn er måden børn selv vælger at lege, synge, danse og hoppe på. Den måde de vælger at være i relation til andre.

Æstetikken hænger sammen med det kuturelle. Det at opleve og sanse. Derfor skal der i dag være mulighed for at være kreativ og sansende på de traditionelle udtryksformer som feks. at tegne, danse og synge men også de nye som feks. computerspil skal prioteres

2 kommentarer:

  1. Hej Jane

    Bare lige en lille hilsen fra mig, så du kan se jeg har været på besøg på din blog.....

    Venligst, Helen

    SvarSlet
  2. Hej Jane, Dejligt at finde dig herinde!!

    SvarSlet